Met het ‘wedding season’ dat net uit de startblokken is geschoten is het tijd om even stil te staan bij wat een perfect ‘wedding suit’ nu net is. Het is zeker dat een huwelijk de ideale gelegenheid is om te kiezen voor exclusief maatwerk. Maar wat is nu net de toegevoegde waarde van maatwerk? Sta ons toe jullie wat meer inzicht te geven…

Binnenin elk goed gemaakt jasje, tussen de stof en de voering, ligt het geheim van de pasvorm: een laag stof dat ‘het canvas’ heet. Een jasje of kostuum op maat beschikt over wat men noemt ‘full-hand canvas’. Dit magische laagje stof, dat tussen de buiten- en binnenkant wordt genaaid met de hand, zorgt voor de ideale fitting, de ideale rol van de ‘lapel’ of ‘revers’, en de contouren van de torso.

Bij goedkope alternatieven wordt dit echter niet genaaid maar gelijmd. Hierbij wordt een synthetische voering opgewarmd en tegen de stof van het jasje gelijmd. Kom dan maar eens terecht in een regenbui met dat goedkope ding. De lijm lost op, en alles wat er overblijft is een vodje dat je kan wegsmijten. Not done gentlemen! Absolutely not done!

 

Ga zelf eens op onderzoek!

Neem je jasje vast bij de stof. Bij voorkeur tussen de twee onderste knopen van de sluiting. Indien je enkel twee lagen voelt, dan wil dat zeggen dat het jasje ‘gelijmd’ werd. Voel je 3 lagen, dan weet je dat het jasje een canvas laag heeft en het die lekkere hoge kwaliteit betreft! Yes! Ben je niet zeker? Kom dan gerust eens langs bij onze personal tailors. Zij helpen je graag verder met expert advies. En als je daar toch bent, test onze expertise en ga voor een Belize Made-To-Measure maatpak! See you soon! Klik hier om een afspraak te maken!

Huwelijks Dress Code Ideetjes

Huwelijksseizoen kick-off

Met de kick-off van het huwelijksseizoen dachten we even wat stijltips mee te geven en jullie te tonen hoe het moet. Of je nu bruidegom bent of een genodigde, het is tijd om een versnelling hoger te schakelen. Maatwerk, accessoires, de IT kleuren, we geven je tips op alle vlak!

Een khaki maatpak op een huwelijk? Yes Sir!

Khaki en beige zijn één van de IT kleuren dit seizoen. Khaki groen is een fantastische kleur om te mixen en matchen met tal van accessoires. Wij stellen voor een even neutrale kleur als strikje te nemen met een witte pochette. It’s in the details gentlemen. De kleuren combo brengt wat leven in de brouwerij maar op een subtiele manier. Watch en learn!

Wit? Ow Yeah!

Wit? Yes! Wij stellen geen ‘wit’ voor maar meer een eggshell, gebroken wit. Geloof ons. De single ladies zullen smelten! Combineer het met een babyblauw smoking hemd. Een babyblauwe smoking roept Dumb and Dumber. Een babyblauwe smoking hemd roept “Ik dans zo vlot als ik gekleed ben”. Ow yeah!

Je business suit pimpen

Geen zin in iets nieuws? Hier zijn enkele tips om een dagelijks ‘business suit’ te pimpen:
Een knit tie in een leuk kleurtje of een leuk motief zijn een must! Probeer ook eens zonder sokken te gaan. Eventueel met een paar mooie donker bruine loafers. Rock ’n roll baby!

(dank aan GQ voor de foto’s. Foto’s door Kai Z Feng)

Tips van onze Tailors

Volg ons op

Volg ons op facebook

Volg ons op instagram

De dress code do’s & don’ts op een huwelijk

dress code huwelijk do's en dont's

Dresscode Huwelijk

Soms is het even nodig stil te staan bij wat er door de beugel kan op een huwelijk en wat ongepast is. De dress code is heel belangrijk om bij stil te staan. Maatwerk, tips & tricks, en zo veel meer… Hier zijn de do’s & don’ts:

Tips van onze Tailors

Volg ons op

Volg ons op facebook

Volg ons op instagram